Vi använder oss av Cookies för att förbättra vår hemsida och din shoppingupplevelse. Genom att fortsätta accepterar du våra Villkor för Cookies.

Om Twilfit

IT WILL FIT YOU

På Twilfit finns underkläder för alla kvinnor och alla tillfällen. Klassiskt och kvinnligt, funktionellt och sinnligt. Förutom underkläder hittar du även badkläder, nattplagg, loungewear, strumpor, accessoarer och allt annat som du vill ha nära dig.

Twilfits första butik öppnade 1922 på Nybrogatan i Stockholm och blev snabbt en succé. Sedan dess har vi bistått svenska kvinnor med allt från korsetter och nylonstrumpor till push-ups och stay-ups. Men oavsett trend har Twilfit alltid hyllat kvinnans kropp i alla dess former. Att vi har storlekar från 65A upp till 105E och att vi hjälper dig hitta rätt modell vid rätt tillfälle, är bara några exempel på vår vision om den perfekta passformen.

Historia


Konsul Anders Andersson gjorde både sin förmögenhet och titel genom cigarraffärer. När staten i början av 1900-talet förstatligade tobakshandeln blev han dessutom generöst kompenserad. Anders Andersson blev en förmögen man och byggde en fastighet på Nybrogatan 11 i Stockholm och där bosatte han sig. På bottenplanet fanns det butikslokaler och där testade Anders Andersson en rad olika nya verksamheter, bland annat bil- och möbelhandel. Det var när han fick försäljningsrätten på de populära engelska Twilfit-korsetterna som affärerna tog fart igen. Den 7:e december 1922 startades aktiebolaget Twilfit tillsammans med systersonen Carl-Otto Heigard och butiken började sälja korsetter till huvudstadens välbärgade damer.

Ganska snabbt öppnade filialer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Sortimentet utvecklades också fort. Till att börja med kom korsetter från andra fabrikanter, men på 40-talet fanns bysthållare, underkläder, nattplagg och strumpor i Twilfits butiker. Samtidigt tog Twilfit hjälpen av fotografen Pål-Nils Nilsson för att skapa ett nytt bildspråk och utveckla företagets marknadsföring. Resultatet ansågs vara nyskapande för hela konfektionsbranschen och var ett viktigt steg i utvecklingen av Twilfit som varumärke.

Sedan 60-talet har Twilfit växt och företaget är idag en välkänd modekedja med fler än 50 butiker spridda över hela Sverige. Underkläder har varit företagets styrka genom hela expansionen och kommer självklart att vara det även i fortsättningen. Sedan Anders Andersson startade Twilfit har underkläder gått från att vara korsetter till att bli mode. Länge var underkläder något nödvändigt ont som inte fick synas och som man absolut inte pratade om. I slutet av 60-talet och början av 70-talet blev dessutom ”släng behån” ett begrepp och intresset för underkläder minskade ännu mer.

Men under 80-talet och framför allt 90-talet kom en motreaktion och underklädesbranschen utvecklades något enormt. Plötsligt tog sig underkläderna in i modetidningarnas reportage och supermodellen blev ett begrepp. I takt med att intresset har ökat har också utbudet växt. Push-up var den första riktigt stora framgången i Sverige och den har följts upp av bland annat sport-behå och behå utan axelband.


VISSTE DU ATT...

En bysthållare kostade 1:90 kr när Twilfit startade. Den fanns i både skärt och vitt och kom med en unik Twilfitgaranti.

Den första Twilfitbutiken öppnade 1922 på Nybrogatan 11 i Stockholm. Och den ligger fortfarande kvar där.

Twilfit har en lång tradition av att samarbeta med designers och konstnärer, både svenska och utländska. Till exempel har Mary Quant designat för Twilfit på 60-talet och affischen till Twilfits 60-årsjubileum gjorde Carouschka Streijffert.

Namnet Twilfit är en ordlek hämtad ur frasen It Will Fit eller på svenska: det kommer att passa.